Hendek’te 3 Aralık engelliler günü kutlandı

Hendek Belediyesi HGM Armoni Düğün sarayının da katkıları ile gerçekleştirmiş olduğu 3 Aralık Dünya engelliler gününü kutladı.

Hendek’te 3 Aralık engelliler günü kutlandı


Geceye Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü , Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ,Muhtarlar derneği Başkanı, Emim Kula, Hendek Muhtarları, Engelli velileri , Öğretmenleri ve engelli çocuklar yoğun katılım gösterdi. Gece başlamadan önce Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Engelli çocukları ve Ailelerin masalarını tek, tek dolaşarak Karanfil takdiminde bulundu

Gecede bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ‘’Aslında Engelli günümüz  değil bizim bayramımız bu günler, şükürler olsun ki Rabbim evlerimize böyle güzel nimetler, böyle güzel evlatlar nasip etti  Allah Beterin beteri var diyoruz, beterinden saklasın diyoruz. Bu güzel evlatları evlerinde pak, tertemiz, sabrın sonuna kadar dayanarak büyüten ve yaşamalarındaki her türlü anı kolaylaştıran Annelerin,  Babaların eğer benden büyüklerse ellerinden öpüyorum, değillerse kendilerini saygıyla selamlıyorum. Allah sizleri onların başından eksik etmesin diyorum. Rabbim onlara da hayırlı huzurlu güzel ömürler nasip etsin diyorum. Ne olursa olsun, evlat evlattır. Her ne kadar sizler bu evlatları dünyaya getirdikten sonra üzülseniz de onlar sizin bu Dünyadaki imtihanlarınız. Allah Sizleri bu imtihanı kazananlardan eylesin. Allah sizi bu Dünyada güzel evlatlarınıza yapmış olduğunuz bu güzel hizmetleri ahirette karşınıza çıkarsın, belki de kurtuluşa onlar vesile olacaktır. Yani sadece 3 Aralık dünya engelliler gününü kutluyoruz ama hayır biz engellilerin 365 gün hizmetindeyiz. Hendek Belediyesi olarak engellilerimizle alakalı neler yapıyoruz, onlara ulaşabiliyor muyuz, eksiklerini, ihtiyaçlarını karşılayabiliyor muyuz. Hendek Belediyesi Bizden Önceki Milletvekilimiz Ali İncinin başlatmış olduğu güzel hizmetleri daha da arttırarak devam ediyoruz. Sonuna kadarda mücadele edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

 Hendek İlçe Kaymakamı Orhan Burhan Yaptığı konuşmada  bir imtihan dünyasında olduğumuza dikkat çekerek ‘’hangi şartlarda olacağımızı kendimiz belirleyemiyoruz, ancak bulunduğumuz şartları iyileştirmek biz insanların elinde. Her sağlıklı insan aslında bir engelli adayı ‘’ olduğuna dikkat çekerek onların daha rahat güzel yaşamlara elimizden geleni yapabilmenin önemine dikkat çekti ve 3 aralık dünya engelliler gününü kutlayan bir konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel eğitim bölüm başkanı Doc. Dr. Bekir Fatih Meral bir konuşma yaparak bu çocuklar bizim çocuklarımız Hangi aile çocuklarını daha iyisi ile değiştirmek ister belki biraz daha iyi şartlarda iyi olmalarını isteyebiliriz biraz daha düzelmelerini isteyebiliriz ama bu çocuklar hayatımızın bir parçası, aksine bu çocuklar hayatımıza değer katıyor.  Bize sabrı öğretiyorlar, yaşama bağlılığımızı sağlıyorlar, aile içi iletişimizin en temel unsurudur dolayısı ile sanıldığı gibi özel gereksinim li çocuğun her zaman yıkıcı etkileri olmuyor. Aileyi bir araya getiren büyük bir değer. Bu gerçekle yaşadığınızı biliyorum bende konuya bu şekilde yaklaşıyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmalar sonrası Misafirlere yemek ikramı yapıldı. Gecede Türk Sanat Müziği  duayen ismi Mesut Cengiz, Ayşen Cengiz Hanımefendinin ve orkestrası yapmış olduğu solo program keyifle dinlendi. Akabinde  orkestranın çaldığı Oyun havaları ile gece sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184